Szolgáltatások

children

Tanulócsoport

2019. szeptemberétől elindítjuk felmenő rendszerben első osztályos tanulócsoportunkat. Tanulócsoportunk a NAT kerettantervet követi, a Meixner módszert alkalmazva, de átjárást biztosítva az állami általános iskolába. Miben más:

 • lassabb ütemben, élménypedagógia módszerekkel haladunk
 • fejlesztőpedagógia eszközeivel megtámogatva
 • felzárkóztatást biztosítva
 • kislétszámmal
 • írás-olvasás készségének késleltetett elsajátításával
 • mindennapos testnevelés helyett komplex mozgásterápiás foglalkozással (írás; olvasás támogatás)
 • relaxációs ráhangolódással
 • családiás környezetben
 • egyénre szabott, differenciált oktatással
 • kézműves foglalkozásokkal segítjük a finommotorika fejlődését

A mindennapi élethez szükséges jól használható tudás kap nagyobb hangsúlyt, az állami iskolák lexikális ismereteivel szemben. Minden gyermeket képességeinek megfelelően végig viszünk a tanagyagon. A tanulás iránti belső motiváció kialakítását, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával segítjük. Mindannyiunk érdeke, hogy a megszerzett ismeretek a gyermek a gyakorlatban is képes legyen alkalmazni.

„Felvételi”: ismerkedős játék, melynek keretében eldől, hogy a gyermek mennyire iskolaérett és egy szülői beszélgetés.

children

Korrepetálás

Minden tárgyból lehet korrepetálásra járni hozzánk alsó tagozattól érettségig. A tanfolyamokra egyénileg lehet időpontot egyeztetni a Kapcsolatok fülon keresztül vagy a hangyaboydiosd@gmail.com címen.

children

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére

Az Alapozó Terápia az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere.

A gyermekeket 5-16 éves korig tudjuk kezelni a tanfolyamon elsajátított módszerrel 5 fős csoportos fejlesztéseken ill. egyéni terápiákban.

A foglalkozás időtartama egy alkalmanként kilencven perc, maximum 5 fős csoportokban. Első alkalommal részletes állapotfelmérést végzünk, mely a gyermek fejlesztésének kiinduló pontja. A találkozások gyakorisága egyéni elbírálás alapja. Az állapotfelmérést fél éven belül megismételjük.

A tanfolyamokra egyénileg lehet időpontot egyeztetni a Kapcsolatok fülön keresztül vagy a hangyaboydiosd@gmail.com címen.

children

Tanulószoba

Tanulástechnika elsajátítása korrepetálás; tanulószoba, egyéni felkészítés keretein belül. Napjainkban egyre gyakrabban hallunk arról, hogy a gyermekek tanulási hatékonysága nem megfelelő. Ez több okból adódhat (tervezés hiánya, szorongás, motivációhiány, nem megfelelő tanulási stratégiák alkalmazása stb.). Ezért fontosnak tartjuk, hogy minél több tanuló megismerje és elsajátítsa a hatékony tanulás titkát, az ehhez tartozó technikákat.

Felvételi előkészítő

Felvételi előkészítő 4-6-8 osztály
Több éves tapasztalat azt mutatja, hogy a sikeres felvételi kulcsa, a magabiztos, hibátlan feladatsorok megírása. Sajnos ehhez nem elegendő, ha a gyerekek otthon gyakorolnak és hibátlanul megírják, hiszen a vizsgadrukk miatt, az otthon elért eredmény 70%-át tudják csak produkálni. Mi kell a sikeres felvételi megírásához?

 • A vizsgadrukk kezelése
 • Megfelelő időbeosztás elsajátítása, ennek trükkjei
 • Tanulástechnika elsajátításával, logikus, értő problémamegoldás
 • A szükséges matematikai eszköztár biztos ismerete és alkalmazása
 • A típusfeladatok megoldásának megismerése és sikeres alkalmazása
 • Egyéb praktikák

Tanulás technika tréning

Tanulástechnikai tréning tanulók számára, akik szeretnék a legjobbat kihozni önmagukból. Mert mindenki jó valamiben!Várom mindazok jelentkezését, akiknek nehézséget okoz a tanulás, akár kudarcélményeik vannak, úgy érzik, hiába fektetnek sok energiát és időt a tanulásba, nem járnak sikerrel, illetve azok számára, akik még sikeresebbek szeretnének lenni, továbbtanulni, felvételizni szeretnének, vagy egyszerűen a bizonyítványban jobb eredményeket szeretnének látni.

A tanfolyamokra egyénileg lehet időpontot egyeztetni a Kapcsolatok fülön keresztül vagy a hangyaboydiosd@gmail.com címen.

children