Kik vagyunk?

A mai közoktatási rendszerben nincs átmenet a játékos óvodából a szigorú iskolai rendszerbe. A gyermekek egyik napról a másikra kell átszoknia.

Ezt az átmenetet szeretnénk megkönnyíteni gyógypedagógusi szempontok alapján létrehozott és kidolgozott hátérrel, azon gyermekek számára, akinél úgy látszik, hogy elegendő idővel és megfelelő figyelemmel elősegíthetjük azon képességek és készségek fejlődését, amelyek hozzájárulnak a sikeres iskolakezdéshez. Fontos a feladattudat megerősítése.
A leendő elsőnek meg kell értenie, hogy vannak kötelezettségei, amiknek akkor is eleget kell tennie, ha nincs hozzá kedve, fáradt vagy szívesebben játszana. Nem lehet elmulasztani vagy elodázni a feladatokat. A feladattudat fejlődése 6 éves kor körül felgyorsul. Ha nem alakul ki, nehéz lesz az iskola és nyűg a tanulás.
Az Ön gyermeke iskolaérett? Bizonytalan?
Szeretne korszerű segítséget kapni ebben a nehéz helyzetben? Munkatársaim készségesen állnak a rendelkezésére felmerülő kérdései megválaszolásában.
Segíteni szeretnénk! Át kell gondolni, megfelelőn érett-e a gyermek az iskolára! Problémák esetén akár fejlesztésre is szükség lehet.
Egy komplex szűrővizsgálat képet ad a gyermek fejlettségéről és a vizsgálat tükrében a döntés meghozatala könnyebbé válik.
A fejlesztő foglalkozásaink 9-12-ig délelőtt zajlanak, délután már csak a játéké a főszerep, de természetesen játékos formában ugyan, de itt is becsempészünk némi fejlesztést. Bizonyára akad majd olyan gyermek, akinek a heti 1 nap nem elegendő.
Ha a felméréskor ez derül ki, van más mód egyéni fejlesztésre is. Ami fontos, a gyermek nem kerül ki a megszokott környezetéből, nem esik ki az óvodai közösségéből. Munkatársaink a legjobb tudásuk szerint, szeretettel és megértéssel fordulnak a gyermekek felé.
Célunk hogy egymásra épülő módszerek segítségével a tanuláshoz szükséges készségeket, képességeket kibontakoztassuk és így a gyermek egész személyiségét fejlesszük. Ehhez a legújabb pedagógiai módszereket alkalmazzuk, nem azt keressük, amit a gyermek nem tud, hanem az erősségét, amire építhetünk.

A mi iskola előkészítőnk alapja, hogy az óvoda mellett heti 1 nappal, egy év alatt egyéni felmérés alapján kialakított (maximum 10 fős) homogén csoportokat hozunk létre, ahol a kifejezetten rájuk szabott tanterv alapján fejlesztjük a gyermekeket.

Felkészítjük őket az iskolára, fokozatosan növelve a terhelést. Próbáljuk hozzászoktatni a gyermekeket az iskolához hasonló körülményekhez, de mindezt barátságos, családias környezetben.

Ha június 15-ig jelentkezel a 2018-as őszi félévi előkészítőbe, akkor ingyen felmérést és 15 000 Ft kedvezmény adunk.

A felmérésre Kapcsolat fül alatt lehet jelentkezni!